Publicat la: 06.08.2018. 18:05 / 1.053 views

CU OPINCI, PE BICICLETĂ. CURSĂ DE ANDURANŢĂ DEDICATĂ GLOBETROTTERULUI DUMITRU DAN

Cunoscut de buzoieni mai ales de acum doi ani când, alături de un alt ciclist militar, a transportat un drapel naţional pentru a fi arborat pe Vârful Penteleu, Cristi Mănăilă îşi va testa din nou forţele. De această dată, va avea de străbătut o distanţă de peste 1400 de kilometri, în condiţii de trafic şi fără niciun fel de ajutor din partea organizatorilor.

cristi manaila 2 cristi manaila 1Startul cursei va fi dat pe 10 august, din faţa Facultăţii de Agricultură din Bucureşti.

În general, cursele de anduranţă nu au caracterul unor concursuri sportive ci sunt concepute pentru ca participanţii să se întreacă pe ei înşişi. Din acest motiv nu se acordă premii, terminarea cursei în baremele de timp impuse fiind marele premiu pentru toţi cei înscrişi în astfel de ultramaratoane pe biciclete.

Ceisti Mănăilă a fost impresionat de povestea celor 497 de perechi de opinci rupte de globetrotterul Dumitru Dan în periplul său mondial.

De aceea, s-a hotărât să-i dedice celebrului călător buzoian această cursă, cea mai lungă la care va participa.

Cei de la Muzeul Judeţean au fost încântaţi de idee şi l-au dotat pe biciclistul buzoian cu câteva simboluri caracteristice globetrotterului, care are o expoziţie permanentă în cadrul instituţiei.

Buzoianul va trebui să se descurce cu forţe proprii în acest ultramaraton pe bicicletă de peste 1400 de kilometri şi să-şi îmbunătăţească ultimul record, de 1000 de kilometri.

El va rula alături de alţi 58 de participanţi şi îşi doreşte să ajungă la finiş şi să mediatizeze astfel Buzăul şi povestea primului globetrotter buzoian, Dumitru Dan. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!