Publicat la: 25.07.2018. 18:17 / 1.131 views

CRIZĂ DE SÂNGE. MINISTRUL SĂNĂTĂŢII FACE UN APEL CĂTRE DONATORI

Încă o dată, în România este criză de sânge. Donatorii sunt din ce în ce mai puţini şi numărul lor scade drastic în sezonul estival, în perioada concediilor şi a vacanţei. La Buzău, rezerva de sânge este încă suficientă pentru spitalele din judeţ.      

tranfuzie 3În fiecare an, în perioada concediilor şi a vacanţei de vară, numărul donatorilor de sânge scade drastic şi cantităţile necesare spitalelor din ţară devin insuficiente.

Criza din ţară nu se resimte şi la Buzău, unde Centrul de Transfuzie Sânge are încă rezerve suficiente pentru necesarul spitalelor din judeţ.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, crede că problema ar putea fi rezolvată prin reorganizarea reţelei de transfuzii, dar a făcut şi un apel către donatori, fără de care modernizarea reţelei ar fi inutilă.

Centrul din Buzău a organizat donări colective în spitale iar personalul medical s-a dovedit a fi cât se poate de receptiv la asemenea iniţiative, care vor fi repetate şi în viitor şi la alte instituţii.

Personalul de la Centrul de Transfuzie Sânge Buzău îşi îndeamnă donatorii fideli să nu uite de cei care au nevoie acută de sângele lor pentru a rămâne în viaţă.

Totodată, buzoienii sunt rugaţi să răspundă apelului de a dona sânge în această perioadă  dificilă,  în care se pierd multe vieţi din cauza lipsei de sânge pentru transfuzii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!