Publicat la: 01.07.2016. 16:53 / 1.547 views

CRIZĂ DE SÂNGE. BUZOIENII SUNT AŞTEPTAŢI SĂ DONEZE VIAŢĂ

Din nou, spitalele din ţară se confruntă cu o acută lipsă de sânge, necesar pentru cei care au nevoie de transfuzii. La Buzău situaţia este menţinută sub control iar Centrul de Transfuzii reuşeşte să trimită unităţi din fluidul preţios şi către Capitală. An de an, numărul de buzoieni care se prezintă să doneze sânge, scade constant.

sange 2Deşi spitalele din ţară se confruntă cu o lipsă generalizată de sânge pentru transfuzii, la Buzău Centrul de Transfuzie Sanguină reuşeşte să asigure toată cantitatea necesară pentru cele 4 spitale din judeţ.

Cu toate acestea, în ultimii ani se simte şi la noi o scădere constantă a numărului de donatori.

Periodic şi, mai ales atunci când se cere o cantitate mai mare de sânge, se organizează campanii mobile de recoltare. Salariaţii Centrului se deplasează în localităţile cu o populaţie mai numeroasă, cu toate instrumentele necesare.

Campanii de donare se mai organizează şi pe alte căi, prin mijloace diverse şi pentru anumite cauze. Nu este suficient ca donatorii să vină la centru doar în astfel de cazuri. Ar trebui ca măcar o parte dintre ei să se fidelizeze şi să doneze periodic.

Centrul de Transfuzii din Bucureşti are nevoie zilnic de peste 900 de unităţi de sânge şi reuşeşte să recolteze doar de la 250 de donatori. Pentru a putea asigura cantităţile necesare pentru transfuzii celor peste 40 de spitale arondate, are nevoie de ajutor de la centrele judeţene. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!