Publicat la: 09.04.2019. 18:27 / 971 views

CRIZĂ DE LEGUME AUTOHTONE. PRODUCĂTORII ÎN SISTEM BIO ABIA MAI FAC FAŢĂ COSTURILOR

Se apropie sărbătorile Pascale şi românii vor fi nevoiţi să pună pe masă roşii şi castraveţi din import. Specialiştii au avertizat în ultimii ani despre  gustul îndoielnic al legumelor hrănite cu chimicale pe sol artificial, însă alternativele sunt aproape inexistente.

sera 1Tradiţia legumicolă din România a depăşit de zeci de ani graniţele Europei, însă producţia internă de roşii, castraveţi sau alte leguminoase nu poate face faţă importurilor, din cauza costurilor de producţie.

Excepţia de la regulă o reprezintă un buzoian care a investit sute de mii de euro într-o plantaţiè de roşii cultivate în sistem bio. Tomatele produse de el într-o seră din Cochirleanca sunt gustoase şi ecologice. Deşi roşiile sunt fără cusur, cu un gust excelent, fiind produse în sistem 100% ecologic, cel care s-a încăpăţânat să lupte cu importatorii spune că are  preţuri duble de producţie.

Chiar înainte de Paşte, puţinele roşii produse la Cochirleanca vor ajunge direct în pieţe. Mircea Tatu estimează că nu va putea aproviziona piaţă din Buzău decât cu câteva sute de kilograme pe zi. Şi anul acesta cele mai multe răsaduri de legume produse în sistem certificat sunt scoase la vânzare de către Staţiunea de cercetare legumicolă SCDL Buzău. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!