Publicat la: 26.02.2020. 19:37 / 1.054 views

CREȘTE NUMĂRUL BUZOIENILOR IZOLAȚI LA DOMICILIU. CELE DOUĂ FEMEI TESTATE NU AU CORONAVIRUS

Au sosit vești bune de la Institutul Matei Balș” din Capitală. Testele pentru cele două buzoience suspecte de coronavirus au ieșit negative. Între timp, autoritățile locale încearcă să identifice mai multe persoane care au revenit din Italia, pentru a fi izolate la domiciliu. Sunt deja 29 de cazuri aflate în monitorizarea Direcției de Sănătate Publică.

femeie suspecta coronavirus 4Astăzi, autoritățile din sănătate au primit vestea că tânăra de 29 de ani, transportată cu izoleta, de la UPU Buzău la Spitalul “Matei Balș”, are gripă de tip A, rezultatul testului arâtând că nu este infectată cu coronavirus.

Femeia s-a prezentat ieri la spital, având simptome specifice, iar specialiștii au decis izolarea de urgență în sala de așteptare a UPU. Tânăra declarase că, în urmă cu o săpămână a revenit în țară, chiar din Veneto, regiunea italiană în care sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus. Ea a fost transportată la București, unde i s-au făcut analize. Tot de la “Matei Balș” a sosit informarea că buzoianca de 53 de ani, aflată în Centrul de carantină din Tabăra Arbănași, nu are coronavirus. Cu toate acestea, ea va rămâne izolată în centru.

Între timp, zilnic, crește numărul buzoienilor izolați la domiciliu. Oficialii DSP fac un apel la persoanele care se întorc din Italia să anunțe imediat autoritățile, pentru a fi luate măsuri în consecință. În prezent, 29 de cazuri sunt în monitorizare.

Pe de altă parte, responsabilii din sănătate le recomandă buzoienilor care au cunoștință de persoane revenite din Italia să anunțe acest lucru, mai ales că s-au constatat deja cazuri în care unele familii nu au informat autoritățile că s-au întors din țara europeană cu cele mai multe cazuri de coronavirus. De asemenea, în privința cetățenilor izolați la domiciliu, se eliberează concediu medical în condiții speciale.

Ieri, autoritățile buzoiene au dispus amenajarea încă unui centru de carantină, în incinta secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. La Gârlași ar putea ajunge persoane simptomatice, revenite în țară din zonele afectate de coronavirus.  (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!