Publicat la: 14.11.2017. 19:18 / 681 views

COSTURI REDUSE LA FACTURA DE ÎNCĂLZIRE. REABILITARE TERMICĂ LA LICEUL „GRIGORE C. MOSIL”

După preluarea mandatului, primarul Cosntantin Toma a constatat costuri uriaşe la facturile de încălzire în cazul mai multor unităţi de învăţământ. În consecinţă, le-a cerut directorilor şcolilor cu pierderi mari să ia măsuri în aşa fel încât să se facă economie la plata agentului termic. Mai multe şcoli şi licee au depus proiecte, iar unele dintre acestea au avut norocul să fie trecute de urgenţă pe lista reabilitărilor termice. 

reabilitare liceu contactoareUn exemplu este cel al Liceului Tehnologic „Grigore C. Moisil”, fostul Contactoare. În anii trecuţi, factura de la R.A.M. dădea bătăi de cap. Pierderile de pe reţea şi risipa de căldură conduceau la costuri lunare chiar şi de 50.000 de lei.  

Acum, lucrările de reabilitare termică sunt în toi. Se termoizolează toate corpurile de clădiri care compun unitatea de învăţământ, graţie unei finanţări de 400.000 de lei din partea Primăriei.

În curând funcţional, sistemul de reglare a agentului termic furnizat în unitatea de învăţământ va contribui, de asemenea, la diminuarea semnificativă a costurilor pentru încălzire.

Prin economia importantă făcută la factura de încălzire, va creşte bugetul de investiţii pentru Liceul Tehnologic „Grigore C. Mosil”, mai ales pentru modernizarea dotărilor destinate activităţilor practice ale elevilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!