CORNURI MUCEGĂITE, ÎNTR-O GRĂDINIŢĂ DIN BUZĂU. DIRECTORI ŞI PĂRINŢI, SESIZAŢI TOATE NEREGULILE!

CORNURI MUCEGĂITE, ÎNTR-O GRĂDINIŢĂ DIN BUZĂU. DIRECTORI ŞI PĂRINŢI, SESIZAŢI TOATE NEREGULILE!

Urmare a numeroaselor reclamaţii primite la redacţie, Campus TV a lansat o campanie de mobilizare a părinţilor nemulţumiţi de produsele de panificaţie distribuite în şcoli. Apelul este adresat şi directorilor de şcoli. Puteţi sesiza orice neregulă în privinţa calităţii cornurilor date elevilor. Ieri, un telespectator ne-a transmis o fotografie cu mai multe cornuri mucegăite, primite de copiii de la o grădiniţă din Buzău.

corn mucegaiCornuri pline de mucegai. Asta au primit copiii de la o grădiniţă din Buzău, după cum reiese din mai multe fotografii care ne-au fost trimise de un tată indignat. Produsele respective provin de la firma din Turda, cea care a câştigat licitaţia pentru distribuirea produselor de panificaţie în toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău. Părinţii de la acea grădiniţă au rămas consternaţi când au văzut cornurile. Li s-a explicat că vina nu aparţine unităţii. Fotografia trimisă de tatăl revoltat face parte din seria comentariilor în cascadă făcute pe pagina de facebook a Campus TV, unde părinţii sunt aşteptaţi în continuare cu sesizări legate de acest subiect. Toţi cei care au reacţionat susţin că nu le pot da copiilor să mânânce din aceste cornuri.

Firma care produce, ambalează şi distribuie cornurile în şcolile din judeţ este Logistic Media Pop Art SRL din Turda, judeţul Cluj. A câştigat licitaţia organizată de Consiliului Judeţean Buzău, după ce s-a prezentat la selecţie cu cea mai mică ofertă de preţ.

Doar că societatea clujeană, care a început cu stângul şi la Buzău, a ţinut capul de afiş în mai multe judeţe, unde au fost descoperite o serie de nereguli: de la o lamă de ras şi materiale textile găsite în cornuri, până la nerespectarea gramajului pentru produs.

Din partea firmei din Turda, a venit o reacţie tot la postarea Campus TV de pe pagina de facebook, precizându-se că societatea trebuie să respecte reţeta dată de Guvern, reţetă care obligă producătorii să folosească făină integrală sau dietetică, fără zahăr, fără grăsimi. În rest, nicio explicaţie legată de lipsa datei de expirare de pe ambalaje sau despre alte nereguli sesizate de părinţi. În legislaţia pe care o invocă apropiaţii firmei, respectiv HG 52/2019, se specifică, totuşi, că produsele “pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008.” Numai că, dacă s-ar adăuga zaharuri sau grăsimi, pentru gust, costurile producţiei ar fi mai mari, iar profitul… mai mic. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și