Publicat la: 20.11.2019. 19:21 / 963 views

CONTROL LA PUNCTUL TERMIC 4. SE IAU MĂSURI DE URGENŢĂ

După zeci de sesizări din partea locatarilor din Dorobanţi, care s-au plâns de zgomotul şi de vibraţiile cauzate de cazanul montat la punctul termic 4, o echipă mixtă a efectuat un control. Prefectul Carmen Ichim, împreună cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului s-au întâlnit cu responsabili din cadrul Primăriei Municipiului Buzău şi ai RAM Buzău la PT 4 din cartierul Dorobanţi 1, pentru a verifica dacă sesizările primite din partea unor locatari din zonă sunt întemeiate.

prefecta despre PT cosuri evacuare 1

Inspectori de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, comisari de la Garda de Mediu şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Buzău au mers, marţi, în control la PT 4, în cartierul Dorobanţi, acolo unde Regia Autonomă Municipală a amenajat cazanul cu care instituţia poate asigura oraşului agent termic.

Verificările au venit în contextul în care numeroşi cetăţeni care locuiesc în blocurile din imediata apropiere a cazanului reclamă zgomotul produs de acesta dar şi mirosul insuportabil. Echipa de control a constatat că reclamaţiile cetăţenilor sunt întemeiate.

Tocmai de aceea, se fac demersuri în vederea reducerii zgomotului care a  provocat atât disconfort buzoienilor din împrejurimi. În câteva zile se vor monta un ventilator de aer cu convertizor de frecvenţă care, conform conducerii RAM Buzău, va duce la diminuarea semnificativă a zgomotului care a produs disconfort locuitorilor din vecinătate.

După finalizarea operaţiunii de montare a noului ventilator, vor fi efectuate noi determinări ale nivelului de zgomot de către o firmă acreditată RENAR. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!