Publicat la: 20.05.2016. 16:51 / 2.207 views

CONSTANTIN UNGUREANU, PERSONAJ DE CARTE. BIOGRAFIA “NEMURITORULUI”, LANSATĂ IERI LA CONSILIUL JUDEŢEAN

“O Viaţă de locul I”, cea mai recentă carte ce poartă semnătura lui Gheorghe Petcu, a fost lansată, ieri, la Sala Mare a Consiliului Judeţean, în prezenţa a numeroase personalităţi buzoiene, artişti, oameni de cultură şi oficialităţi. Volumul se constituie într-un omagiu adus „nemuritorului” Constantin Ungureanu, cetăţean de onoare al Buzăului.

ungureanuCartea lansată ieri urmăreşte parcursul vieţii lui Constantin Ungureanu, din copilărie pînă la consacrare. Biografia semnată de Gheorghe Petcu surprinde, pe lângă evoluţia ca artist a personajului şi momente inedite, din primăvara vieţii “Nemuritorului”.

Ideea volumului a apărut încă de acum cîţiva ani, oarecum accidental, în momentul în care Constantin Ungureanu a fost propus pentru a primi titlul de “Cetăţean de Onoare“ al municipiului. A urmat o documentare asiduă ce a presupus vizite din partea autorului pe meleagurile natale ale lui Ungureanu şi multe ore alocate arhivei.

La rându-i, liderul “Nemuritorilor” s-a declarat onorat de postura în care se află.

La eveniment au participat nume sonore ale vieţii culturale buzoiene, oficialităţi dar şi admiratori ai trupei Nemuritorii.

(Andrei Solomon)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Oancea mihail spune:

    Am o mare Placere sa va intilnesc ….sint acum la Buzau pina pe data de 13 cu un Circ Italian ocazional dar cred mai mult datorita unei Carme…..trebuie sa ne vede doresc sa ne cunoastem ,apreciez multi ceia ce faceti este Extraordinar …..tel meu0748972487 cu respect Oancea

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>