Publicat la: 05.03.2019. 19:20 / 572 views

CONSOLIDARE LA FINAL, PE DN 10, LA MĂGURA. PREFECTUL, ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA ASFALTĂRI

Final de lucrări pe DN 10, în punctul Măgura, acolo unde malul şi o parte din şosea au intrat în consolidare, în urma unei alunecări de teren din primăvara anului trecut. Lucrarea a ajuns în ultima etapă, cea a turnării asfaltului iar ieri prefectul Carmen Ichim a efectuat o vizită în zonă.  

magura drum 2Consolidarea s-a făcut prin foraje adânci de 25 de metri adâncime în care s-au turnat coloane de beton pentru stabilizarea terenului şi prin amenajarea de canale marginale pentru colectarea apelor pluviale. De asemenea, a fost refăcut un podeţ din beton care să permită drenarea apei şi fundaţia drumului a fost reabilitată pe o lungime de aproape 200 de metri. 

Şantierul a fost deschis în luna octombrie, la insistenţele autorităţilor din Prefectură, care au solicitat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să intervină, înainte să se producă incidente pe tronsonul afectat.

Constructorul a avut la dispoziţie şase luni pentru a finaliza intervenţia la kilometrul 26, din punctul Măgura. Condiţiile meteo prielnice au făcut ca investiţia să fie terminată cu o lună mai devreme. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!