Publicat la: 05.09.2018. 18:26 / 483 views

CONSILIUL JUDEŢEAN, PREOCUPARE PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT. BANI PENTRU PREGĂTIREA PROFESORILOR

În ultimii ani se pune foarte mult accent pe învăţământul tehnic şi profesional. Mai mult decât atât, s-au făcut şi achiziţii de utilaje pe care elevii să poată învăţa, însă puţini sunt cei care au conştientizat că în şcoli nu prea mai este personal care să le predea elevilor. Din acest motiv, Consiuliul Judeţean Buzău a alocat fonduri pentru pregătirea profesională a dascălilor dintr-un liceu buzoian.

scoala-profesionalaÎnvăţământul tehnic şi profesional a cunoscut o relansare în ultimii ani. Se oferă burse lunar,  iar şcolile şi agenţii economici semnează protocoale pentru angajarea elevilor după absolvire. În tot acest timp, însă, s-a scăpat din vedere faptul că în unităţile de învăţământ nu prea mai sunt oameni pregătiţi pentru a-i învăţa pe elevi cum să folosească utilajele. În şedinţa din luna august, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru pregătirea profesorilor dintr-un liceu tehnic din Buzău.

Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat încă o dată importanţa acestei ramuri a învăţământului.

Buzăul are o tradiţie în ceea ce înseamnă învăţământ profesional şi tehnic, iar în ultimii ani din ce în ce mai mulţi elevi aleg să înveţe o meserie. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!