Publicat la: 04.11.2016. 18:37 / 2.745 views

CONDUCEREA DGASPC A IGNORAT INDICAŢIILE CONSILIULUI JUDEŢEAN. PREŞEDINTELE CJ DĂ ASIGURĂRI CĂ VINOVAŢII VOR RĂSPUNDE

Astăzi, conducerea Consiliului Judeţean a organizat o conferinţă de presă pentru a lămuri situaţia scandalului de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Preşedintele Petre Emanoil Neagu a declarat că aflase de intenţiile conducerii DGASPC şi a făcut câteva specificaţii clare, însă directorul a ignorat punctul de vedere al oficialilor Consiliului Judeţean Buzău atunci când a decis luarea în plasament în regim de urgenţă a 67 de copii cu nevoi speciale. Petre Emanoil Neagu a declarat că toţi cei implicaţi în această situaţie vor trebui să răspundă.

neagu-conf-dgaspcPreşedintele Consiliului Judeţean a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că a trimis informări către Protecţia Copilului prin care aducea la cunoştinţă conducerii faptul că măsura de luare în plasament în regim de urgenţă a 67 de copii cu nevoi speciale nu este legală. Mai mult decât atât, preşedintele CJ Buzău a anunţat că la nivelul instituţiei pe care o conduce a fost constituită o comisie de control, pentru a verifica situaţia de fapt de la DGASPC Buzău.

Neagu coordonează echipa de control, din care mai fac parte un vicepreşedinte, secretarul judeţului – Laurenţiu Gavrilă, şefa Biroului Juridic – Mirela Oprea şi un consilier judeţean de la opoziţie. Comisia va verifica toate documentele din ultimii cinci ani cu privire la plasamentele copiilor din alte judeţe din centrele rezidenţiale nr. 10 şi 11. Preşedintele CJ dă asigurări că toţi cei care se fac vinovaţi de această situaţie vor plăti.

Preşedintele CJ Buzău a anunţat că deja a luat decizia declanşării procedurii pentru ocuparea funcţiilor publice de la DGASPC Buzău şi chiar dacă sindicatul va contesta, se va merge până la capăt.  Neagu a mai precizat că în situaţia în care directorul Direcţiei, Adrian Vintilescu, îşi va da demisia sau va fi demis, nu va mai fi numit în funcţie un angajat al DGASPC. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!