Publicat la: 13.02.2018. 19:18 / 393 views

COMPETENŢE ŞI CONTROVERSE. BACALAUREATUL DIN TIMPUL ŞCOLII

Aproape trei mii de viitori absolvenţi de liceu din judeţ au început examenul de bacalaureat. Primul test: proba de competenţe lingvistice la limba şi literatura română. Astfel, emoţiile au început mai devreme pentru generaţia din acest an, prin examenul programat chiar în timpul şcolii.

bac competenteA început perioada destinată primei sesiuni a examenului de bacalaureat. În toate liceele din judeţ, au fost amenajate săli speciale de examen, astfel încât orele celorlalţi elevi să nu fie afectate. Ieri şi azi, candidaţii au avut de trecut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Cât despre faptul că dau testările mai devreme cu patru luni, în timpul şcolii, tinerii au păreri împărţite.  

Pentru prima oară în istorie, examenul maturităţii a fost programat să înceapă mai devreme. Susţinerea probelor de bacalaureat în această perioadă este ilegală, avertizează anumite federaţii sindicale, oameni din sistem, precum şi din mediul politic. Legea educaţiei permite susţinerea bacalaureatului doar de către absolvenţii cu patalama, nu de elevii în curs de absolvire a învăţământului liceal. La Buzău, reprezentanţii sindicatului spun că primează interesul elevului.

Sute de tineri buzoieni nu s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>