Publicat la: 17.12.2018. 19:23 / 741 views

COMASĂRI ÎN COADĂ DE PEŞTE. DEZBATERE LA COMISIA DE DIALOG SOCIAL

Două propuneri de comasare cu răsunet în educaţia buzoiană au fost dezbătute, astăzi, la Comisia de Dialog Social de la Prefectură. După îndelungi discuţii, desfiinţarea Liceului Costin Neniţescu şi a Şcolii nr. 6 din municipiul Buzău, prin comasarea cu alte unităţi de învăţământ, nu mai reprezintă o certitudine. S-a cerut o perioadă de clemenţă pentru cele două şcoli.

comisie dialogLa cererea conducerii fostului Liceu de Chimie şi a liderilor de sindicat din educaţia buzoiană, Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii a fost convocată, astăzi, pentru a discuta despre oportunitatea măsurii de comasare cu Liceul de Meserii şi Servicii. Conducerea Inspectoratului Şcolar a precizat motivele care au stat la baza propunerii de comasare, în special legate de efectivul scăzut de elevi şi de pierderea specializărilor ca liceu de chimie.

Şefa de la Casa Albă a cerut conducerii de la Neniţescu să prezinte argumentele împotriva unei comasări cu Liceul de Meserii şi Servicii, având în vedere că ambele unităţi au clase cu profil asemănător.

Directorul fostului liceu de Chimie a ţinut să menţioneze că exista un plan de dezvoltare durabilă a unităţii de învăţământ, înainte să se ia în calcul comasarea, şi că ar fi trebuit să găsească sprijin din partea autorităţilor.

Conducerea de la Neniţescu a adus în discuţie imposibilitatea folosirii unui laborator modern, parte a unui proiect câştigat cu ajutorul unei companii mari. Pretent la discuţii, edilul-şef Constantin Toma a declarat că argumentul este doar un pretext pentru a temporiza comasarea.

Din partea sindicatului din învăţământul buzoian a venit propunerea ca Liceul Costin Neniţescu să rămână cu personalitate juridică şi să i se dea o şansă pentru a redeveni mai atractiv.

Tot de la sindicat a venit reacţia vehementă împotriva unei eventuale desfiinţări a Şcolii nr. 6, prin comsarea cu Şcoala nr. 16, aşa cum a propus Inspectoratul Şcolar, la cererea Primăriei. Ambele amendamende au fost luate în seamă de prefectul Carmen Ichim care a cerut oficialilor de la Inspectorat să mai analizeze situaţiile, în timp ce şi Ministerul Educaţiei va fi întrebat despre cele două posibile comasări. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!