Publicat la: 14.08.2019. 09:40 / 720 views

COMASARE JUSTIFICATĂ. DEZINTERES PENTRU FOSTUL LICEU DE CHIMIE

Desființarea Liceului de Chimie din Buzău, prin comasarea cu Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii, s-a dovedit justificată, susțin responsabilii din educația buzoiană. La clasa proefsională de chimie industrial, pentru care conducerea de la Nenițescu a militat vehement, nu s-a înscris niciun elev.  Din toamnă, elevii vor învăța sub denumirea unei singure instituții, în imobilul de pe strada Bazalt.

nenitescuEpopeea desființării Liceului “Costin Nenițescu” a început în vara anului trecut, când Primăria a decis găzduirea elevilor și profesorilor de la Colegiul “Eminescu” în clădirea de pe strada Transilvaniei, iar liceul de chimie a fost mutat în imobilul de pe Bazalt, al Liceului de Meserii și Servicii.

Hotărârea s-a lăsat cu proteste, însă autoritățile și-au menținut punctul de vedere. A urmat decizia de comasare. Nemulțimită, conducerea de la “Nenițescu” a solicitat păstrarea personalității juridice, invocând atractivitatea profilului de chimie și a celorlalte specializări.

În ciuda opoziției directorului, Inspectoratul Școlar a dictat comasarea, cu sprijinul Primăriei. La un an de la întreaga tevatură, iese la iveală și oportunitatea deciziei.

Din toamnă, elevii de la fostul Liceu de Chimie vor fi ai Liceului Tehnologic de Meserii și Servicii. Aici a fost realizat un plan de școlarizare care să cuprindă și specializări pentru cei care ar fi optat pentru fostul liceu “Nenițescu”, mai ales că multe dintre acestea erau similare cu oferta de la Meserii și Servicii.

Rămâne de văzut cum va fi conviețuirea celor două corpuri profesorale, având în vedere că în anul școlar trecut, au existat numeroase conflite între cele două conduceri ale unităților comasate.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!