Publicat la: 08.02.2019. 19:20 / 516 views

“COMANDO” PREGĂTIT PENTRU UCIDEREA PORCILOR. LA ORDIN, 20 DE MILITARI VOR INTERVENI ÎN GOSPODĂRII

Un grup de 20 de militari va fi instruit să intervină în cazul în care autorităţile buzoiene vor decide sacrificarea în masă a porcilor din zonele de protecţie a focarelor. De asemenea, toate transporturile ilegale de porci vii vor fi escortate la sediul D.S.V., unde toate animalele vor fi eutanasiate. Sunt măsurile decise astăzi, după evoluţia focarelor de pestă în judeţul Buzău. 

PESTA-PORCINACentrul Local pentru Combaterea Bolilor s-a reunit astăzi, după ce numărul focarelor de pestă porcină din judeţ a ajuns la 11. Autorităţile sanitar-veterinare au propus formarea unui grup de 20 de militari, pentru a fi la dispoziţia echipelor de intervenţie, în cazul în care se va decide uciderea preventivă a tuturor suinelor din zonele de protecţie.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica şi-a luat angajamentul ca, în termenul stabilit, să fie desemnaţi cei 20 de militari.

În plus, vor fi măsuri drastice în cazul transporturilor de porci vii, pentru care nu există documente justificative.

Potrivit autorităţilor, pentru moment nu se impune uciderea preventivă a suinelor din zonele de focar.

Comuna cu cele mai multe focare de pestă porcină este Vadu Paşii, unde au fost confirmate şase cazuri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>