Publicat la: 21.02.2020. 18:51 / 2.991 views

COMANDANT NOU LA DIVIZIA 2 INFANTERIE GETICA. GENERALUL MAIOR GHEORGHIȚĂ VLAD A FOST AVANSAT

De astăzi, cea mai importantă structură militară a Buzăului are un nou comandant. Generalul maior Dragoș Iacob a preluat conducerea Diviziei 2 Infanterie Getica, detașat de la Statul Major al Apărării. Fostul comandant, generalul maior Gheorghiță Vlad, a fost avansat.

  comandant divizia 2 infanterie getica  comandant divizia 2 - dragos dumitru

La ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 2 Infanterie Getica au participat militari și personal civil din Garnizoană, reprezentanți ai autorităților locale, dar și șeful Statului Major al Apărării. 

După doi ani și jumătate, în care a condus Divizia 2 Infanterie Getica, generalul maior Gheorghiță Vlad a fost promovat locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării.

Noul comandant al Diviziei de la Buzău a deținut funcția de șef al Direcției Instrucție și Doctrină al Statului Major al Apărării.

În vârstă de 48 de ani, generalul maior Dragoş-Dumitru Iacob a mai ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forțelor terestre: comandant companie tancuri, ofiţer de stat major brigadă tancuri, ofiţer de stat major divizie infanterie, comandant batalion tancuri și comandant brigadă infanterie mecanizată. Are un master în domeniul securității și strategiei internationale și doctorat în științe și informații militare.

De origine ieșean, noul comandant a executat două misiuni în teatrul de operații din Afganistan și a primit mai multe distincții și titluri de onoare, printre care Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema Onoarea Armatei României și Medalia NATO 5. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!