Publicat la: 18.02.2016. 20:08 / 3.139 views

COLECTORUL DE LAPTE A FUGIT CU BANII. PĂŢANIE A FERMIERILOR DIN PADINA

fermieri-bovine

O bună parte a sătenilor din comuna Padina trăiesc din creşterea animalelor. În fiecare gospodărie există cel puţin o vacă de lapte, dar sunt şi crescători care deţin 15 -20 de bovine.

Oamenii vând laptele firmelor care se ocupă de colectare, iar la sfârşitul lunii primesc banii pentru marfa vândută. Acest algoritm a funcţionat ani la rând, până când administratorul firmei de colectare a dispărut din comună cu tot cu bani. Sătenii păgubiţi îl caută dar nu ştiu cum să dea de el.

Oamenii sunt disperaţi pentru că nu mai au cu ce să cumpere nutreţ la animale. Au făcut plângeri la poliţie dar până acum nu au primit niciun răspuns.

Preţul primit pe lapte, de 1,2 lei pe litru, abia dacă acoperea munca prestată de fermieri pentru întreţinerea animalelor. Lovitura pe care au primit-o îi poate determina să renunţe la creşterea animalelor.

Administratorul societăţii care a fugit cu banii oamenilor se numeşte Dumitrel Alexe, are 38 de ani şi este din Constanţa. A colectat lapte de la fermierii din Padina în ultimii 6 ani.

(Mirela Copariu)

Exista 2 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. Izabela spune:

    Cum se numește firma colectoare ?

  2. George spune:

    Daca sunt prosti fermierii. In loc sa il vanda ei direct in piata cu 1,5 lei… fata de intermediari care il iau cu 1,2 si il vand cu 2,5 adica dublu…

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!