Publicat la: 24.08.2017. 18:30 / 776 views

COLECTAREA SELECTIVĂ SE EXTINDE LA BLOCURILE DIN BUZĂU!

Începând cu 29 august, încă 28 de blocuri vor intra în proiectul “Sacul galben”, proiect care a început la case şi care este în continuă promovare în zona de blocuri. Astfel, încă aproximativ 800 de persoane vor folosi sacul galben în propriul apartament.

colectare site

colectare 2

Societatea de salubrizare extinde programul de colectare selectivă la o nouă asociaţie de proprietari din Buzău.

Începând cu 29 august, încă 28 de blocuri din asociaţia P.T. 10/1 Unirii  vor intra în proiectul “Sacul galben”, proiect care a început la case şi care este în continuă promovare în zona de blocuri.

Astfel, aproximativ 800 de persoane  vor folosi sacul galben în propriul apartament.

Ca şi în cazul celorlalte asociaţii implicate, procedura de colectare se păstrează.

Mai precis, fiecare apartament din cadrul asociaţiei primeşte saci galbeni pe care să îi folosească pentru depozitarea tuturor deşeurilor reciclabile (ambalaje de hârtie, carton, plastic, folii, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak) separat de deşeurile menajere.

Sacii sunt folosiţi în fiecare casă şi sunt scoşi în spatele blocurilor o dată pe săptămână, de unde sunt colectaţi de maşinile speciale ale firmei RER.

SACUL GALBEN PT 10Deşi procesul de informare şi de promovare a sistemului de depozitare şi colectare separată a deşeurilor reciclabile în sacul galben la asociaţiile de proprietari s-a dovedit a fi unul mai greoi, RER Buzău continuă demersurile de extindere a acestui nou sistem de salubrizare implementat în municipiul Buzău începând cu anul 2014. Cu toate acestea, reprezentanţii firmei de salubrizare ne asigură că în scurt timp şi alte asociaţii de proprietari vor beneficia de saci galbeni.

hancuColectarea selectivă, după cum bine se ştie, nu este opţională, legislaţia în vigoare obligă atât operatorul de salubritate cât şi generatorul de deşeuri să colecteze, respectiv să depoziteze separat deşeurile, pe categorii. În calitate de operator de salubritate, am depus toate eforturile necesare pentru implementarea unui sistem modern şi civilizat de salubrizare, motiv pentru care acordăm o deosebită importanţă promovării şi aplicării metodelor de colectare separată a deşeurilor. Continuăm, cu păşi mici dar siguri, să promovăm colectarea selectivă şi la blocuri şi astfel să asigurăm distribuirea de saci galbeni la fiecare apartament în parte. Echipa noastră de informare va asigură fluxul de informaţii necesar pentru că fiecare persoană să deţină toate datele necesare pentru folosirea corectă a sacului galben, a declară Denisa Hâncu, specialist în Relaţii Publice la RER Ecologic Service Buzău S.A.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!