Publicat la: 15.03.2019. 19:17 / 776 views

COLECTAREA SELECTIVĂ, O PROBLEMĂ LA BLOCURI. NU SE RESPECTĂ NORMELE

După cartierele de case, sistemul de colectare selectivă, promovat prin internediul campaniei „Sacul galben”, s-a extins şi la blocuri. Dacă buzoienii care locuiesc la case au înţeles perfect regulile şi se conformează, nu acelaşi lucru se poate spune despre locatarii de la blocuri care continuă să amestece deşeurile reciclabile cu gunoiul menajer.

platforma ingropataCampania demarată de societatea de salubritate, Sacul Galben, a mers foarte bine la case. Proprietarii şi-au însuşit regulile şi le-au pus în practică. Dovadă stau cifrele care arată că 75 la sută din deşeuri sunt depozitate corespunzător.

Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, despre buzoienii care locuiesc la bloc. În ciuda investiţiilor care s-au făcut în platformele îngropate şi la cele de suprafaţă, în ciuda faptului că li s-au oferit saci galbeni, proprietarii de apartamente continuă să arunce gunoiul amestecat.

Campania Sacul galben, de colectare selectivă, a demarat, în 2014 în municipiul Buzău. Pentru susţinerea campaniei în anul 2014 s-a inaugurat şi staţia de sortare de la Gălbinaşi. Aceasta are rolul de a diminua cantităţile de deşeuri depuse la groapa de gunoi şi în acelaşi timp să crească gradul de recuperare şi valorificare a deşeurilor reciclabile. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!