Clase de inspirație finlandeză. A început proiectul-pilot lansat de Municipalitate.

Clase de inspirație finlandeză. A început proiectul-pilot lansat de Municipalitate.

Experți finlandezi au sosit la Buzău pentru deschiderea cursurilor intensive ale programului-pilot ”Clase de inspirație finlandeză”. La cursuri participă directori de unități de învățământ preșcolare și școlare, educatori și învățători. P 27 august va sosi în vizită la Buzău Ambasadoarea Finlandei la București.

Astăzi, la Colegiul Național ”Spiru Haret”, au început cursurile intensive pentru implementarea proiectului ”Clase de inspirație finlandeză”, patronat de Ambasada Finlandei în România, un proiect educațional susținut de Primăria Buzău

La această primă întâlnire au luat parte directori de instituții de învățământ școlar  și preșcolar, educatori și învățători care sunt înscriși în proiect.

Esta vorba despre 8 școli și 15 grădinițe care au aderat la acest program educațional de dezvoltare profesională care utilizează un model finlandez adaptat la modul în care funcționează școala buzoiană.

Primul contact al experților finlandezi prezenți în sală sau prin intermediul internetului, cu cadrele didactice din Buzău a avut loc în amfiteatrul Colegiului, după care educatorii, învățătorii din ciclul primar și directorii de școli și grădinițe au participat la cursuri speciale.

Experții finlandezi s-au prezentat rând pe rând, pentru a se face cunoscuți celor alături de care vor petrece o primă săptămână de training intensiv la Buzău.

Cursurile intensive începute astăzi se vor desfășura pe o perioadă de timp de 9 luni.

Prima etapă dintre 23 august 2021 și 1 iunie 2022 presupune instruirea educatorilor, învățătorilor și directorilor din cele 15 unități școlare înscrise în proiect, dar și monitorizarea implementării la clasă și măsurarea rezultatelor la final de an.

Vineri, 27 august, va sosi la Buzău și Excelența Sa, doamna Ambasador Marjut Akola, care, alături de primarul Constantin Toma, va da startul oficial al programului-pilot ”Clase de inspirație finlandeză”.

În proiect sunt înscriși peste 2000 de elevi și preșcolari, care vor beneficia de implementarea pedagogiei alternative finlandeze la clasele sau grupele din care fac parte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și