Publicat la: 07.08.2019. 18:33 / 951 views

CLASĂ FORMATĂ, DIRECTOR “DEMISIONAT”. SCANDALUL DE LA LICEUL BECENI VA CONTINUA

Epopeea scandalului de la Liceul Beceni s-a lăsat cu controale, o demisie, dar şi cu sesizări la organele de cercetare penală. În iunie, protestul profesorilor a condus la păstrarea unei clase de liceu, aflate iniţial pe lista neagră a desfiinţărilor. Scandalul a continuat, din cauza unor tensiuni între directorul unităţii şi primarul comunei. Controlată de Prefectură, şefa instituţiei de învăţământ şi-a dat demisia.

liceu beceniÎn luna iunie, profesorii de la Beceni au protestat în faţa Inspectoratului Școlar, solicitând păstrarea singurei clase de liceu, fără de care instituţia s-ar fi transformat în şcoală profesională. La etapa de admitere la liceu, la Beceni au optat doar 7 elevi, existând riscul ca acea clasă să nu fie formată. Între timp, spun autorităţile, au fost identificaţi şi convinşi şi alţi copii care să urmeze profilul de “Protecţia Mediului” de la singura clasă de liceu. Pentru tot scandalul a fost găsită vinovată directoarea, despre care prefectul a anunţat că a fost demisă.  

În realitate, directoarea de la Beceni, Mădălina Neagu, şi-a dat demisia, forţată de împrejuări, în urma unui control dictat de Prefectură şi a solicitărilor din partea primarului.

La Beceni s-a iscat un conflict şi pe fondul derulării unui proiect european de prevenire a abandonului şcolar şi de sprijinire a familiilor defavorizate din zonă. Şefa de la Casa Albă susţine că problemele cu proiectul au fost trimise altor organe de cercetare.

Dincolo de toate, derularea scandalului de la Beceni reprezintă încă o dovadă a faptului că amestecul politicului în învăţământ conduce la situaţii de conflict, care debusolează sistemul educaţional, în detrimentul elevilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!