Publicat la: 30.09.2019. 18:04 / 1.024 views

CHIŞINĂU PENTRU BUZĂU. CINCI ZILE DE TEATRU ROMÂNESC DE DINCOLO DE PRUT

Festivalul Teatrului Românesc „Chişinău pentru Buzău” a debutat în această seară. Ca şi anul trecut, cea de-a doua ediţie a festivalului se desfăşoară pe scena Sălii Maximilian, cea mai mare sală de spectacole din oraş. Cele cinci zile de teatru cu adevărat românesc vor fi susţinute de actori din Republica Moldova şi de cei care fac parte din trupa Dan Puric.

teatru chisinau 1Din această seară, Sala Maximilian este gazda celei de-a II-a ediţii a Festivalului Teatrului Românesc „Chişinău pentru Buzău”

Chiar din această seară are loc pe scena Sălii Maximilian prima reprezentaţie.

Este vorba despre Conferinţa „Teatrul meu”, susţinută de Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuţi buzoieni din vremea asta.

Acesta va mai urca încă o dată pe scenă pe 2 octombrie, împreună cu trupa sa şi cu o piesă proprie, Aceşti români fantastici, pe care o şi regizează.

Aflat la cea de-a II-a ediţie, Festivalul Teatrului Românesc „Chişinău pentru Buzău” a luat naştere şi prin iniţiativa şi susţinerea senatorului Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii din acea vreme.

Cel care a repus pe picioare sala de la fosta Casă de Cultură a Sindicatelor şi i-a redat scopul pentru care fusese construită, doreşte ca festivalul să dăinuiască şi să crească peste ani, iar viaţa culturală a Buzăului să prospere.

Omul de teatru Petru Hadârcă este sufletul acestui festival adus în dar buzoienilor de către fraţii din Republica Moldova.

Aşadar, buzoienii care iubesc teatrul cu adevărat românesc, sunt invitaţi la o săptămână de teatru împreună cu actorii din Republica Moldova.

Mâine, actorii de la Teatrul naţional „M. Eminescu”, vor evolua în piesa „Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian, pe 2 octombrie Aceşti Români fantastici cu trupa Dan Puric iar pe doi octombrie spectacolul cu piesa Carnavalul, după Caragiale.

Festivalul se va încheia cu Dosarele Siberiei, un spectacol regizat de Petru Hadâncă.

Toate spectacolele vor începe la ora 18. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!