Publicat la: 12.01.2021. 19:07 / 565 views

CERERI MULTE PENTRU VACCINUL ANTI-COVID. PACIENȚII POT APELA LA MEDICII DE FAMILIE

Se apropie startul în cea de-a doua etapă de vaccinare anti-COVID, dedicată unor categorii de persoane mult mai numeroase. Medicii de familie vor avea un rol esențial în această etapă, având în sarcină, printre altele, centralizarea solicitărilor din partea pacienților. Cererea pentru vaccinare este deja mare.

vaccin 2 cabinet 2

Toate persoanele care apelează la medicii de familie vor fi vaccinate în centrele speciale amenajate de autoritățile locale.

Sunt multe întrebări pe care le adresează cei care se interesează de vaccinarea anti-COVID. Dr. Angela Mazdrag, președinte al Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din România, recomandă populației să se imunizeze.

Ca la orice vaccin, pot apărea reacții adverse, însă nu atât de problematice, în comparație cu riscul neimunizării, spun medicii.

În etapa a doua sunt incluse persoanele peste 65 de ani și cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinului utilizat.

Pacienții care nu au medic de familie, se pot programa pentru vaccinare împotriva COVID prin call center, prin direcțiile de asistență socială din primării sau prin aparținători. Tot în a doua etapă sunt incluși lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, cum ar fi educația, structurile de ordine publică, magistratura, alimentația publică, biserica, precum și alte categorii profesionale expuse riscului. (Mihai Bunăziua)

Link video

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!