Publicat la: 17.07.2017. 18:25 / 367 views

CEREMONIE EMOŢIONANTĂ ÎN SATUL DACIC. BUCIUMUL A SUNAT PENTRU PRIMA ÎNMORMÂNTARE

Sâmbătă, buciumul a răsunat pe dealurile de la Năeni, în Satul Dacic. El a anunţat vecinilor şi întregii comunităţi că  Viorel Samoilă, administratorul Satului Dacic, a urcat la ceruri. Astfel, prima ceremonie de înmormântare din aşezare a fost una extrem de emoţionantă, la care au participat peste 300 de persoane.

inmormantareViorel Samoilă a fost sprijinul părintelui Milea în ridicarea aşezării dacice, pe un deal din comuna Năeni, unde s-au construit deja câteva locuinţe în care oamenii să trăiască precum strămoşii daci, în bordeie din piatră, şi să supravieţuiască din creşterea animalelor şi cultivarea pământului. La sfârşitul săptămânii trecute, însă, inima sa a încetat să mai bată, astfel că în satul dacic a avut loc prima ceremonie de înmormântare.

Viorel Samoilă a fost înmormântat după tradiţia creştin-ortodoxă, la care s-au adăugat şi elemente din tradiţia de înmormântare a străbunilor daci. Astfel, pentru sufletul celui decedat s-au împărţit bucate, însă buciumul a sunat pentru a anunţa trista veste.

În urmă cu două luni, Viorel Samoilă asista, alături de părintele Mihail, la naşterea primei familii în Satul dacic. Administratorul a fost atunci gazdă bună pentru toţi cei care au luat parte la prima nuntă oficiată de părintele Mihail Milea în Satul dacic şi i-a primit în comunitatea restrânsă pe cei doi tineri, care au acceptat să locuiască în ,,Satul dacic” pe care Fundaţia Sfântul Sava îl construieşte între dealurile din Năeni. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>