CENTENAR, LA BOBOC. ȘCOALA MILITARĂ, 100 DE ANI DE EXISTENȚĂ

CENTENAR, LA BOBOC. ȘCOALA MILITARĂ, 100 DE ANI DE EXISTENȚĂ

Centenar sărbătorit, astăzi, la BOBOC. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” a împlinit 100 de ani de existență.

CENTENAR BOBOC 1 CENTENAR BOBOC 2

Ceremonia militară prilejuită de aniversarea a 100 de ani de existență a învățământului tehnic în forțele aeriene a avut loc la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Festivitatea s-a desfăşurat în condiţii speciale, cu respectarea tuturor restricţiilor pe plan național, astfel încât să se limiteze răspândirea infecţiei cu SARS COV-2.

La eveniment au participat reprezentați ai Statului Major de la toate forțele Armatei, comandanți de unități, reprezentați ai autorităților publice locale și ai Inspectoratului Școlar.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior dr. Viorel Pană, a subliniat importanța de-a lungul timpului a școlii militare de la Boboc, mulțumindu-le și cadrelor unității pentru modul exemplar în care mențin tradiția învățământului tehnic.

Tot în cadrul ceremoniei, comandantul unității, comandor inginer dr. Ștefan-Daniel Cotigă, a oferit medalii și plachete aniversare pentru invitați.

La data de 18 octombrie 1920, Regele Ferdinand a semnat înaltul Decret nr. 4167, prin care s-a hotărât înfiinţarea Şcolii de Meseriaşi Militari ai Aeronauticii, prima şcoală destinată formării tehnicienilor de aviaţie.

Şcoala şi-a început activitatea pe aerodromul Bucureşti-Pipera, apoi a fost mutată la Mediaș. Începând cu data de  1 octombrie 2004, instituţia militară de învăţământ se redislocă, într-o nouă concepţie, în garnizoana unității militare de la Boboc. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și