Publicat la: 12.10.2018. 18:10 / 871 views

CASTRAVEŢI DE IARNĂ. ACEŞTIA AJUNG SĂ CÂNTĂREASCĂ MAI MULTE KILOGRAME

În „grădina” cercetătorului Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare în Legumicultură de la Buzău, toamna este bogată. Aici pot fi găsite legume mai rar întâlnite precum castravetele amar, pentru diabetici, vinete de toate culorile şi formele, dar şi castravetele de iarnă. Acesta poate ajunge la câteva kilograme în greutate şi poate fi păstrat multă vreme în perioada anotimpului rece.      

castravete de iarnaCei care intră în serele în care cresc legumele părintelui Costel Vânătoru, doctor în legumicultură, au senzaţia că pătrund într-o lume exotică, în care legumele au culori şi forme nemaiîntâlnite altundeva.

În serele de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare în Legumicultură, toamna s-a dovedit a fi extrem de bogată şi anul acesta.

Unele dintre legumele rezultate în urma unei munci de cercetare de ani de zile au proprietăţi curative, altele sunt foarte gustoase.

Spanacul urcător este mult mai mare şi mai productiv decât cel obişnuit dar este la fel de gustos şi de bogat în vitamine.

Unul dintre cele mai impresionante produse legumicole din serele SCDL, care poate ajunge la 3-4 sau mai multe kilograme în greutate este castravetele de iarnă.

Castravetele de iarnă are gustul castravetelui tip cornişon şi poate fi păstrat proaspăt pe perioada anotimpului rece sau poate fi murat.

În „grădinile” protejate din Staţiune pot fi întâlnite multe alte produse diferite de cele cultivate în grădinile noastre.

Aici până şi vinetele pot fi lungi sau rotunde şi pot fi albe, verzi, galbene sau roşii şi tot aici mai poate fi găsită tomata românească denumită în popor „inimă de bou”, care a fost omologată sub denumirea Andrada. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!