Publicat la: 12.07.2019. 18:13 / 918 views

CARTE DE VIZITĂ PENTRU BUZĂU. MĂGURA ART, TABĂRA ARTIŞTILOR PLASTICI

Cea de-a şasea ediţie a proiectului „Măgura Art” iniţiat şi manageriat de profesorul doctor Valeriu Şuşnea, preşedinte al filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Buzău, a luat sfârşit. Şase artişti plastici, din Buzău şi din Bucureşti, au strâns un material preţions pentru viitoarele lor expoziţii.

tabara art 3După perioada de documentare, cei şase artişti au trecut la lucru şi pe pânzele lor au început să prindă contur subiectele din carnetele de schiţe sau din fotografii.

Cel mai nou amic al lor îi întâmpină în fiecare dimineaţă, chiar de la micul dejun şi este fermecat de sunetul fluierului lui Vasile Pop Negreşteanu, pe care acesta îl poartă peste tot cu el, alături de pensule şi de culori.

De altfel, maestrul îşi începe lucrul în atelier mai întâi cu fluierul şi încearcă să înveţe melodii noi, culese de prin locurile din ţară, prin care îl poartă arta sa.

Anul acesta, sediul taberei a fost stabilit la o pensiune din staţiunea Sărata Monteoru care, alături de Valea Buzăului, a reuşit să atragă atenţia artiştilor cu frumuseţile sale.

Impresiile artistice culese sunt încă puternice şi artiştii s-au grăbit să le transpună în lucrările lor.

Scopul declarat al proiectului „Măgura Art” este acela de a pune în valoare patrimoniul cultural, spiritual şi natural al Buzăului, prin lucrările viitoare rezultate la finalul taberei.

Spre sfârşitul acestui an, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” va fi vernisată expoziţia  „Măgura Art 2019”, alcătuită din lucrările celor şase artişti plasici, care au participat la această a şasea ediţie a proiectului. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!