Publicat la: 16.04.2019. 18:07 / 757 views

CARNAGIU, LA BÂLHACU. 4 MORŢI ŞI 12 RĂNIŢI, ÎN URMA UNUI ACCIDENT FEROVIAR

Carnagiu, pe DN2B, la trecerea de cale ferată din localitatea Bâlhacu. Patru persoane – doi bărbaţi şi două femei – au decedat, în timp ce alte douăsprezece au fost rănite. Evenimentul s-a produs în momentul în care şoferul unui microbuz a încercat să traverseze calea ferata, fără să se asigure, deşi barierele erau lăsate iar semnalele acustice şi luminoase funcţionau.

acc feroviar 2O adevarată tragedie s-a produs noaptea trecută, pe DN2B, la trecerea de cale ferată din Bâlhacu. Un microbuz de persoane a fost lovit de un tren Interregio ce se deplasa pe ruta Bucureşti-Galaţi, când şoferul a încercat să traverseze calea ferată fără să se asigure. În momentul accidentului, barierele erau lăsate iar semnalele acustice şi luminoase, în funcţiune. În microbuz, se aflau 16 persoane. În urma impactului, autovehiculul a fost târât cateva sute de metri. Primii care au acordat ajutor victimelor au fost pasagerii din tren. Ei au reuşit să scoată dintre fiarele contorsionate câţiva călători.

La faţa locului au ajuns şi câţiva localnici care au ajutat cum au putut la scoaterea victimelor din microbuz.

Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie. La faţa locului, s-au deplasat 7 ambulanţe SAJ şi SMURD, un punct medical avansat, o autospecială ISU pentru stingerea incendiilor şi o autospecială de descarcerare.  De asemenea, mai multe echipaje de poliţişti au fost mobilizate la locul tragediei. Intervenţia echipajelor de salvare a fost una dificilă, pentru ca mai mulţi pasageri ai microbuzului erau prinşi sub trenul de persoane.  Între timp, bilanţul provizoriu întocmit de salvatori era deja unul negru: 3 decedaţi şi treisprezece răniţi. Victimele au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Poliţiştii au confirmat că accidentul s-a produs din vina şoferului, pe fondul nerespectării regulilor de traversare la calea ferată. Nu se cunoaşte încă motivul pentru care şoferul a ignorat barierele lăsate şi semnalele acustice şi luminoase.

Cei treisprezece răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău. După o primă evaluare, s-a luat decizia transferarii unei persoane la o clinică de neurochirurgie din Capitală. Între timp, bilanţul tragediei a crescut la patru decedaţi. O tânără de 24 de ani a murit azi dimineaţă în spital. Ea se afla în stare critică, pe secţia de Terapie Intensivă.

Și conducătorul microbuzului se află internat la Spitalul Judeţean, în stare gravă. El este un fost poliţist care după ieşirea la pensie a optat pentru meseria de şofer. Pasagerii microbuzului se întorceau din Germania şi fuseseră preluaţi de microbuz la Oradea pentru a fi duse acasă, la Tişiţa. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>