Publicat la: 22.01.2020. 19:16 / 572 views

CARE SUNT CAUZELE URGENTE DE JUDECAT. PROCESE SUSPENDATE, CU MICI EXCEPŢII

Și grefierii protestează, alături de judecători, împotriva intenției Parlamentului de a le elimina pensiile de serviciu. La Tribunalul Buzău, ei nu vor intra în sălile de judecată, între orele 10:00 – 12:00, cel puțin până pe data de 27 ianuarie. Ieri, magistrații Tribunalului Buzău au decis suspendarea proceselor, până la sfârșitul lunii, cu excepția cauzelor considerate urgente.

tribunal procese 2 sedinte tribunal suspendate

Magistrații Tribunalului Buzău se alătură protestelor inițiate la nivel național, cu privire la iminenta decizie de eliminare a pensiilor de serviciu. Astfel, judecătorii buzoieni au hotărât suspendarea activității, cu câteva excepții, până la data de 31 ianuarie.

Doar cauzele considerate urgente vor fi soluționate.

Astăzi, și grefierii au reînceput protestele. Între orele 10:00 – 12:00, nu vor intra în sălile de judecată, indiferent de natura cauzelor aflate pe rol. 

Judecătorii avertizează că eliminarea pensiilor de serviciu din magistratură ar încălca hotărârile adoptate deja pe această temă, de Curtea Constituțională. Dacă se va decide abrogarea, forma de protest va fi radicală: “suspendarea în întregime a activității de judecată și a celei de înregistrare a actelor de sesizare a instanței.”

În data de 28 ianuarie este programată ședința de plen din Camera Deputaților, în cadrul căreia va fi dezbătută abrogarea pensiilor speciale. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!