Publicat la: 31.07.2014. 15:23 / 4.782 views

CANICULĂ LA FARMACII. BUZOIENII AFLAŢI ÎN DIFICULTATE VOR PRIMI AJUTOR CALIFICAT

Ca urmare a unui protocol încheiat între Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Colegiul Farmaciştilor din Buzău, anul acesta farmaciile din oraş se vor transforma în puncte de prim ajutor. farmacie ajutorPersoanele aflate în dificultate din cauza caniculei se vor putea adăposti în incinta oricărei farmacii, unde vor primi un ajutor calificat.

Până acum, în această vară nu a fost emisă nicio atenţionare de caniculă pentru judeţul nostru. Se pare, totuşi, că în acest week-end temperaturile vor fi destul de ridicate iar indicele de confort va fi depăşit.
Înfiinţarea punctelor de prim ajutor este salutară pentru că cei care sunt afectaţi de caniculă sunt, de obicei, cei suferinzi de diverse afecţiuni, persoanele vârstnice şi copiii.

Este indicat ca buzoienii să nu circule pe stradă mai ales în perioada prânzului, când soarele este cel mai puternic. Dacă totuşi trebuie să iasă din casă, este bine să-şi protejeze capetele şi ochii împotriva razelor solare şi să consume multe lichide, de preferinţă apă. Umbra copacilor şi a clădirilor oferă o oarecare protecţie dar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic.

Echipajele Ambulanţei răspund prompt la orice solicitare reală. Cei care solicită numărul de urgenţă 112 trebuie să o facă în mod responsabil, orice apel fals putând pune în pericol viaţa unei persoane care are nevoie să fie salvată.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!