Publicat la: 03.06.2020. 18:31 / 440 views

CÂND SE REIAU TESTELE COVID, LA BUZĂU? D.S.P. A RĂMAS FĂRĂ KIT-URI PENTRU PCR

De câteva zile, la Buzău nu se mai fac teste de coronavirus. Aparatul PCR din dotarea DSP nu mai poate prelucra probele prelevate, din cauza epuizării stocului de kit-uri. Săptămâna viitoare ar putea fi reluată activitatea laboratorului buzoian. Între timp, probele sunt trimise la București.

teste covidLa jumătatea lunii mai, atunci când a fost dat în funcțiune aparatul PCR, Direcția de Sănătate Publică Buzău avea achiziționat un număr de kit-uri ce s-a dovedit, ulterior, insuficient, având în vedere avalanșa de teste înregistrată între timp.

Astfel, de câteva zile, toate probele prelevate la Buzău, de la persoane suspecte de Covid-19, sunt trimise la București, de unde rezultatul întârzie chiar și 48 de ore, în unele cazuri. Este și motivul pentru care, în aceasta perioadă, nu se mai poate face testarea în masă a cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău, așa cum au dorit, inițial, autoritățile din sănătate.

Încă de la începutul săptămânii trecute, Direcția de Sănătate Publică a lansat o nouă comandă pentru cumpărarea unui lot nou de kit-uri. Doar că procedura presupune o selecție de oferte, supusă unor termene de depunure, de aprobare, apoi de contestație.

Dacă până mâine nu se va înregistra nicio contestație privind alegerea firmei de către DSP, la începutul săptămânii viitoare vor ajunge la Buzău 2.000 de kit-uri, iar activitatea laboratorului PCR va fi reluată.

Noul lot va fi suplimentat apoi cu încă 2.000 de kit-uri necesare efectuării testelor de coronavirus.

O trusă completă utilă pentru efectuarea unui test de Covid-19 costă, în medie, 100 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!