Publicat la: 18.04.2018. 18:23 / 647 views

CAMPANIE ÎMPOTRIVA GUNOAIELOR. ELEVII AU FĂCUT CURAT LA CIOLANU

Elevii celui mai titrat colegiu din Buzău şi printre primele din ţară au făcut astăzi curat în Tabăra de Sculptură de la Măgura. Resturile rămase în urma celor care au vandalizat arealul cultural din vecinătatea Mânăstirii Ciolanu au fost strânse cu grijă de cei aproape 100 de copii eminenţi de la Hasdeu.

ecologizare 3

Trei clase de liceeni de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” au pornit astăzi, însoţiţi de profesorii lor, să cureţe mizeria lăsată în urmă de cei care au petrecut Paştele la Ciolanu.

Urmele de maşini şi locurile arse de focurile de tabără brăzdează pajiştea iar gunoaiele puteau fi întâlnite la tot pasul.

Tabăra de sculptură Magura este administrată de Muzeul Judeţean care a făcut apel la hasdeieni să dea o mână de ajutor la ecologizarea acestui areal cultural, un veritabil simbol al judeţului.

Hasdeienii sunt familiarizaţi cu acţiunile de voluntariat şi au fost bucuroşi să participe la curăţirea Taberei de sculptură, pe care, mulţi dintre ei, au vizitat-o anterior.

Odată ajunşi la Ciolanu, copiii s-au înarmat cu mănuşi şi saci din plastic şi s-au împărţit în două tabere, pentru a ataca strategic reziduurile rămase de pe urma unor vandali.

Copiii nu înţeleg însă comportamentul necivilizat al celor care au vandalizat zona, oricât de mult ar încerca să explice acest fenomen.

Zeci de saci au fost umpluţi cu gunoaie, care vor ajunge acolo unde ar fi trebuit să le depună „turiştii” necivilizaţi, adică la containere.

Acţiunea comună de la Tabăra de Sculptură Măgura a fost organizată de Muzeul Judeţean, împreună cu Consiliul Judeţean, Colegiul Naţional „BP Hasdeu”, Jandarmeria Judeţeană şi RER Sud.

Poate că buzoienii care vor petrece aici minivacanţa de 1 Mai vor avea mai multă grijă de natură şi nu vor mai pune pe drumuri tinerii buzoieni, preocupaţi să înveţe pentru a cuceri lumea. (Corneliu Floriceanu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!