Publicat la: 30.07.2014. 19:18 / 5.167 views

CĂMINUL DIN ALDENI TRAGE OBLOANELE. ASTĂZI, ÎNCĂ O PACIENTĂ A FUGIT ŞI S-A ARUNCAT DE PE UN POD

După mai bine de trei luni de scandaluri, Centrul de Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap de la Aldeni se închide pentru reabilitare. Pacienţii vor fi relocaţi la diferite cămine de specialitate, situate în împrejurimile Bucureştiului, până când centrul de la Aldeni va funcţiona la standarde europene. Ca un făcut însă, astăzi încă o pacientă a scăpat de sub supravegherea staff-ului şi s-a aruncat de pe un pod. În urma saltului în gol, tânăra a ajuns la spital.
camin aldeni grilajÎn mai puţin de o lună, căminul de la Aldeni va fi dezafectat pentru o perioadă incertă, timp în care va fi renovat şi reabilitat pentru a funcţiona la standarde europene. Primii pacienţi vor fi relocaţi către Bucureşti în zilele următoare şi vor intra sub tutela unor centre de specialitate situate în vecinătatea Capitalei. Măsura a fost luată în urma numeroaselor scandaluri în care a fost implicat Centrul de Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap.
Din nefericire, nici ultimele zile de existenţă în această formulă ale centrului nu sunt liniştite. Astăzi dimineaţă, o pacientă a reuşit să fugă din cămin şi s-a aruncat de pe un pod, situat în imediata vecinătate. Tânăra de 28 de ani a fost observată cel mai probabil de un trecător care a sunat, sub protecţia anonimatului, la 112. Un echipaj de la Ambulanţă s-a deplasat imediat la faţa locului, de unde pacienta schizofrenică a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. În urma saltului în gol, femeia a suferit fracturi la glezne şi un traumatism la coloana vertebrală. Cel mai probabil, ea va rămâne internată pe secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean
Poliţiştii din cadrul Postului Comunal Cernăteşti au preluat ancheta, în urma căreia urmează să se elucideze cazul
În urma anchetelor întreprinse la căminul din Aldeni, inspectorii sociali au recomandat Ministerului Muncii ridicarea autorizaţiei de funcţionare a Centrului. Căminul a rămas însă deschis, inclusiv după ce acum două săptămîni, o pacientă internată la Aldeni a ingerat un pumn de cuie.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!