Căldură mare, mon cher! Zilele caniculare încing orașul

Căldură mare, mon cher! Zilele caniculare încing orașul

Codul galben de caniculă care a fost emis şi pentru judeţul nostru a pus autorităţile locale în stare de alertă. Protejarea populaţiei este preocuparea principală a Primăriei municipiului în această perioadă. Cei mai expuși în perioadele caniculare sunt copiii, persoanele în vârstă și suferinzii.

Canicula care a încins judeţul a pus pe jar autorităţile locale. Se ştie că temperaturile mari afectează o mare parte a populaţiei, în special bătrânii şi copiii, precum şi persoanele care suferă de afecţiuni medicale.

Încă de luna trecută, Primăria a deschis mai multe puncte de prim-ajutor în zonele cunoscute deja de buzoieni: la Primărie, Piaţa Centrală, Piaţa Crâng şi în apropierea Pieţei Dorobanţi.

De asemenea, ca urmare a unui protocol încheiat de Primărie, orice farmacie din oraş poate fi folosită ca punct de prim ajutor în astfel de situaţii, în care cetăţenii municipiului suferă din cauza caniculei.

Pentru a evita problemele de sănătate cauzate de căldura toridă, buzoienii sunt sfătuiți să evite expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18, să poarte pălării de soare, haine lejere din fibre naturale și să bea minim 2 litri de lichide.

Bineînțeles, trebuie evitate băuturile alcoolice și cele cu grad ridicat de cofeină. Totodată, trebuie evitate activitățile în aer liber care necesită consum mare de energie precum activitățile sportive, grădinăritul sau munca fizică în plin soare.

Codul galben de caniculă este valabil până sâmbătă, 31 iulie, perioadă în care temperaturile se vor situa între 34 și 39 de grade, în timp ce indicele temperatură – umiditate va depăși pragul critic de 80 de unități și va creea disconfort accentuat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și