Publicat la: 31.10.2016. 20:30 / 3.134 views

CADRELE MEDICALE AU INTRAT IN GREVA GENERALA. IN BUZAU, PROTESTUL A AVUT ROL DE AVERTISMENT

Conform calendarului de manifestări sindicale, Federaţia Sanitas a declanşat astăzi greva generală în toată ţara. Excepţie a făcut Buzăul unde greva a fost una de avertisment iar activitatea salariaţilor din Sănătate s-a desfăşurat normal. Sindicaliştii au putut fi recunoscuţi doar după ecusonul de la piept, pe care scria „Grevă”.

greva-sanitas-1  greva-sanitas-2

Federaţia Sanitas a declanşat astăzi greva generală a salariaţilor din Sănătate, conform calendarului de manifestări sindicale.

Greva ar trebui să se desfăşoare pe o perioadă nedeterminată şi doar o treime din salariaţi ar fi trebuit să asigure urgenţele.

La Buzău, pacienţii veniţi la cabinetele medicale ştiau de grevă şi erau pregătiţi să fie primiţi cu întârziere la consult sau să fie reprogramaţi.

Se pare însă, că sindicaliştii din Spitalul Judeţean au o optică diferită faţă de confraţii lor din alte unităţi spitaliceşti din ţară, în ceea ce priveşte metodele de luptă sindicală.

Conform hotărârii Federaţiei Sanitas, ar fi trebuit ca doar o treime din personal să asigure urgenţele iar ceilalţi să formeze pichete de grevă în spitale.

La Buzău, activitatea a decurs aproape normal, pe toată perioada zilei.

Protestele Federaţiei Sanitas au început cu pichete în luna septembrie şi au continuat şi în octombrie la ministerele de resort  şi la Parlament.

În 12 octombrie, sindicaliştii au fost în grevă japoneză iar pe 19 octombrie au participat la o grevă de avertisment, cu încetarea lucrului timp de două ore.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!