Publicat la: 12.01.2021. 19:00 / 476 views

BUZOIENI…NEMURITORI. ÎNCĂ 12 PERSONALITĂȚI BUZOIENE ÎN CALENDARUL 202

Este al treilea an în care Primăria Buzăului a tipărit un calendar de perete cu personalități buzoiene din toate timpurile, născute aici sau adoptate de comunitate.

calendar 1 calendar 2

Anul acesta au fost alese alte 12 personalități excepționale pentru a ilustra calendarul, promovate ca modele de urmat, în mod special pentru tânăra generație.

Printre personajele celebre din calendar se numără și faimoasa Doamna Neaga, supranumită ”regina Buzăului”.

Prin grija Doamnei Neaga a fost ctitorită și biserica Sfinții Îngeri iar strada Ostrovului, din apropierea ei, era denumita după numele acesteia.

Calendarul cu ”buzoieni nemuritori” va fi expus, ca și în anii anteriori, în toate sălile de studiu din unitățile de învățământ buzoiene și în toate instituțiile care aparțin de Municipalitate. (Corneliu Floriceanu)

Link video

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!