Publicat la: 07.09.2015. 19:16 / 821 views

BUZOIENII RECLAMĂ, MAIDANEZII SE ÎNMULŢESC. PADOCUL ESTE PLIN, ECARISAJUL ARE MÂINILE LEGATE

25 de locuitori ai cartierului buzoian Dorobanţi II au cerut Primăriei să dispună strângerea câinilor comunitari dintre blocurile din cartier. Cel puţin 30 de exemplare se plimbă nestingherite pe la ghenele de gunoi şi printre copii, la locurile de joacă.

cateiSperiaţi că patrupedele i-ar putea ataca pe ei sau pe copiii lor, cetăţenii au sunat şi la Adăpostul pentru câinii fără stăpân pentru a-i ruga pe cei de acolo să strângă maidanezii din cartier.

Câinii aduşi la Adăpost şi cei strânşi de pe străzile oraşului nu pot fi eliberaţi decât prin adopţie. Şi cum adăpostul este plin până la refuz, nu se mai pot face deocamdată alte capturări. În afară de cele din cazurile urgente, când câinii comunitari se manifestă cu violenţă şi atacă pe cineva.

Dacă înainte câinii erau sterilizaţi şi eliberaţi din nou pe stradă acum singura posibilitate de a se elibera locuri în padoc este adopţia. Din păcate, sunt tot mai rare cazurile când cetăţenii vin să ia un câine în grijă.

Aşa că, până când legile nu vor prevedea clar ceea ce trebuie făcut, câinii comunitari se vor înmulţi în voie şi vor popula toate locurile din oraş unde pot găsi ceva hrană.

(Corneliu Floriceanu)

Exista 3 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. Astia din primarie fac pe prostii si voi stati sa inghititi toate minciunile lor ! Pai legea 258/2013 este destul de clara si exlicita si se specifica destul de clar : maidanezii trebuie adunati si dupa 14 zile in padoc ( tinuti pe banii contribuabililor ) daca nu sunt adoptati trebuie eutanasiati !! Oameni buni ,iesiti in strada si dati cu primaru de pamint sau asteptati-va moartea .

  2. gavro spune:

    Este la fel si in Dorobanti 1, plin de caini pe la ghenele de gunoi dintre blocuri.Trebuie sa fie gasite solutii!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!