Publicat la: 02.07.2019. 18:14 / 781 views

BUZOIENII AU ÎNVĂŢAT SĂ SE PROTEJEZE. UN SINGUR CAZ DE LIPOTIMIE

Chiar dacă temperaturile înregistrate în ultima vreme au fost caniculare şi toată lumea resimte disconfortul termic, la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost înregistrat un singur caz de lipotimie. Asta înseamnă că buzoienii au înţeles că trebuie să se protejeze în această perioadă. Chiar şi aşa, medicii trag semnale de alarmă, mai ales pentru pacienţii cronici.

zoicanÎn anii din urmă, în zilele în care temperaturile din termometre depăşeau 33 – 34 de grade, ambulanţele nu mai făceau faţă apelurilor venite pentru pacienţi căzuţi în stradă. Surprinzător sau nu, în aceste zile, la UPU, o singură persoană a fost adusă în stare de lipotimie.

Chiar şi aşa, medicii trag semnale de alarmă şi atenţionează că mai ales în cazul bătrânilor, al copiilor şi al bolnavilor cronic trebuie luate măsuri de protecţie.

Pe lângă măsurile obişnuite, medicii recomandă să se consume zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!