Publicat la: 11.01.2018. 19:15 / 1.928 views

BUZOIENI LA COTROCENI. TREI INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN BUZĂU AU FOST DECORATE DE PREŞEDINTE

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat distincţii pentru 15 instituţii de învăţământ din ţară. Trei dintre aceseta sunt unităţi şcolare din judeţul Buzău. Colegiul „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a fost decorat cu ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor.      

hasdeu siteMiercuri, 10 ianuarie 2018, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a decorat 15 instituţii de învăţământ din ţară.

Printre acestea, au avut onoarea de a primi distincţii şi trei unităţi şcolare buzoiene.

Performanţele celui mai titrat colegiu buzoian au fost astfel recunoscute la cel mai înalt nivel la scurt timp după ce Hasdeul a mai primit o distincţie de mare importanţă.

Anul trecut, în ziua de 25 octombrie, Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a fost decorat cu Crucea Casei Regale a României, chiar prin decizia regretatului Rege Mihai I al României.

Din delegaşia hasdeiană au mai făcut parte şi elevii Alexandru Raicu, Raluca Trandafir şi Alexandra Florea, alături de directorul adjunct al colegiului, profesorul Laurenţiu Ţepeluş.

Deşi foarte emoţionaţi, elevii Hasdeului au reprezentat cu mândrie Buzăul, singurul judeţ care a primit trei distincţii de la Preşedintele României. Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de ofiţer a fost acordat şcolilor gimnaziale „Aviator Mircea T. Bădulescu” şi celei din Glodeanu Siliştea şi în grad de Comandor pentru Hasdeu.

Colegiul „Bogdan Petriceicu Hasdeu” reuşeşte să se menţină în elita liceelor din ţară, anul acesta clasându-se pe locul trei. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!