Publicat la: 20.04.2017. 19:20 / 2.330 views

BUZOIENI LA COTROCENI. EXPOZIŢIA „COLAJE TEXTILE ÎN OPERA MARGARETEI STERIAN”

Cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la naşterea artistei Margareta Sterian, la Cotroceni a fost vernisată expoziţia temporară „Colaje textile în opera Margaretei Sterian”. Expoziţia aniversară a fost organizată de Muzeul Naţional Cotroceni în parteneriat cu Muzeul Judeţean Buzău. Evenimentul marchează aniversarea Margaretei Sterian, figură emblematică a avangardei româneşti, născută la Buzău cu 120 de ani în urmă.

cotroceni 3Muzeul Naţional Cotroceni a vernisat ieri expoziţia aniversară „ Colaje textile în opera Margaretei Sterian – 120 de ani de la naşterea artistei”.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean Buzău, care a expus cele mai reprezentative panouri textile realizate de artista buzoiancă.

Alături de numeroşi oameni de cultură din capitală şi din judeţul nostru, la vernisaj au luat parte şi oficialităţi buzoiene.

Organizatorii evenimentului au adus în centrul atenţiei tehnicile noi, precum şi diversele materiale experimentale utilizate de Margareta Sterian în opera textilă, pe parcursul a patru decenii de creaţie.

Margareta Sterian s-a născut la Buzău în 16 martie 1897.

Artist plastic şi decorator, poetă şi scriitoare recunoscută la nivel european, Margareta Sterian este o figură emblematică a Buzăului.

Nu întâmplător, Liceul de Arte Plastice din municipiu îi poartă numele şi a creat un concurs naţional cu acelaşi nume, adresat elevilor din şcolile cu profil artistic.

Expoziţia „Colaje textile în opera Margaretei Sterian – 120 de ani de la naşterea artistei” va sta pe simeze la Muzeul Naţional Cotroceni până la 21 mai. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!