Publicat la: 19.02.2018. 19:16 / 638 views

BUZOIANUL DESPESCU REACŢIONEAZĂ DUR. FOSTUL ŞEF AL POLIŢIEI ROMÂNE ACUZĂ MINISTRUL

Fostul şef al Poliţiei Române, buzoianul Bogdan Despescu, vine cu noi acuzaţii după demiterea sa. Chestorul Despescu declară că este victima unei conspiraţii puse la cale de Ministrul de Interne, Carmen Dan. “Deţineam date, încă de la sfârşitul anului 2017, despre intenţia doamnei ministru de a mă schimba din funcţie”, a declarat buzoianul, într-un comunicat de presă. Bogdan Despescu mai afirmă că raportul care a stat la baza demiterii sale conţine date nereale.

despescuCercetat disciplinar după declanşarea scandalului cu poliţistul pedofil, fostul inspector general al Poliţiei Române reacţionează printr-un nou comunicat de presă. Bogdan Despescu o acuză pe Carmen Dan, ministru de Interne, că, pentru a-l înlocui din funcţie, a speculat scandalul iscat în mediul public. De altfel, chestorul buzoian susţine că e victima unei conspiraţii şi ştia că ministrul de Interne doreşte să îl demită, înainte să apară cazul poliţistului pedofil: „Declanşarea cercetării mele disciplinare, ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului, nu m-a surprins deoarece această decizie era „necesară” pentru argumentarea declaraţiilor publice prin care ministrul afacerilor interne s-a antepronunţat cu privire la vinovăţia mea, atât la momentul solicitării demisiei mele din funcţia de Inspector General, dar şi ulterior, cu ocazia intervenţiilor în mass-media. De altfel, deţineam date, dintre care unele au devenit publice, încă de la sfârşitul anului 2017, despre intenţia doamnei ministru de a mă schimba din funcţie, astfel că evenimentul din 05.01.2018 a devenit o oportunitate speculată şi un veritabil pretext”, a declarat Bogdan Despescu, în comunicatul de presă.

Mai mult, chestorul buzoian acuză faptul că raportul Corpului de Control, document care a condus la demiterea sa, conţine date false: „Nu mi s-a dat sub nicio formă şi în niciun moment posibilitatea exercitării dreptului la apărare înainte să fiu expus, în mod public, prin acest raport. Mai mult, prin mediatizarea, de către doamna ministru, a materialului de control în cadrul unei dezbateri televizate, am fost pus în imposibilitatea, ca anterior, să pot da lămuriri şi să prezint organelor abilitate şi opiniei publice argumente şi date care contrazic şi chiar răstoarnă situaţia de fapt expusă de Corpul de Control în privinţa mea. În legătură cu modul în care mi-am exercitat atribuţiile, raportul prezintă atât date nereale, prin felul în care sunt argumentate, cât şi informaţii incomplete, de natură a induce în eroare opinia publică, cu scopul provocării oprobriului societăţii împotriva mea”, susţine Despescu. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!