Publicat la: 04.01.2018. 19:24 / 807 views

BUZOIANUL CIOLACU, POZIŢIE ÎNTĂRITĂ ÎN GUVERN. VA AVEA CABINET PROPRIU ÎN EXECUTIVUL TUDOSE

ciolacuVicepremierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD Buzău, îşi întăreşte poziţia în Guvern. Deputatul buzoian va avea cabinet propriu, astfel că va putea angaja secretari şi consilieri de stat. Privilegiul i-a fost acordat chiar de către premierul Mihai Tudose, prieten vechi al parlamentarului de Buzău, în baza unei ordonanţe de urgenţă emise chiar în ultima zi de lucru din anul trecut.

“Aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului este structură fără personalitate juridică, finanțată din bugetul SGG (n.r. Secretariatul General al Guvernului), condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului își desfășoară activitatea unul sau mai mulți secretari de stat și consilieri de stat, numiți, respectiv eliberați din funcție, prin decizie a primului-ministru, la propunerea viceprim-ministrului” se arată în actul normativ.

Astfel, liderul PSD Buzău îşi consolidează poziţia din Executiv, implicit pe cea din partid, la nivel naţional. Pe de altă parte, noua mutare îl obligă pe deputatul Marcel Ciolacu să rezolve mai uşor problemele sesizate de administraţiile locale din judeţul Buzău, atunci când va fi necesară implicarea unei personae la nivelul Guvernului.

Anul trecut, vicepremierul Marcel Ciolacu a anunţat că, printre altele, în urma demersurilor sale, judeţul Buzău a beneficiat de o sumă considerabilă pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii de la nivelul comunelor, taxa pe apa meteorică pentru buzoieni şi râmniceni a fost eliminată, iar învăţământul buzoian va beneficia de un proiect pilot de digitalizare, în valoare de peste 25 de milioane de euro. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>