Publicat la: 10.01.2020. 19:16 / 519 views

BUZĂUL, SUB IMPERIUL PESTEI PORCINE. UN NOU FOCAR IDENTIFICAT LA SUDIŢI

Pesta porcină africană dă, în continuare, mari bătăi de cap autorităţilor. Săptămâna aceasta, specialiştii DSVSA au primit confirmarea unui nou focar, după ce virusul a fost descoperit într-o gospodărie din satul Sudiţi, comuna Gherăseni. Autorităţile sanitare au luat măsura uciderii suinelor.

pestaOdată confirmat noul focar, numărul cazurilor de PPA ajunge la 6,  după cazurile înregistrate la Cochirleanca (3 focare), Căneşti (un focar),  respectiv Gherăseni şi Nehoiu, cu câte un focar.

Numărul cazurilor de PPA la mistreţi a ajuns la 28, pe raza a 11 fonduri cinegetice, ceea ce a dus la instaurarea unor restricţii sanitar-veterinare, în zonele compromise.

În judeţ, primele cazuri de PPA au fost confirmate în urmă cu mai bine de un an, în septembrie 2018. Primul focar a fost localizat în satul Lunca, Pătârlagele.

În luna decembrie, autorităţile îşi propuneau închiderea mai multor focare şi eradicarea virusului la nivel de judeţ, în prima parte a acestui an. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!