Publicat la: 08.02.2017. 19:01 / 1.207 views

BUZĂUL, SUB CUPOLA GHEŢII. S-AU PRODUS NUMEROASE ACCIDENTE

Un fenomen meteorologic extrem a pus stăpânire peste judeţul Buzău. Frozen Rain, sau ploaia îngheţată face ca totul să pară acoperit cu o carcasă de gheaţă. Din acest motiv, la nivelul judeţului au avut loc mai multe accidente şi tamponări. Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă în această perioadă pentru a evita coliziunile cu alte maşini.

totuar inghetat   gheata 1

De aproape 24 de ore, Buzăul este sub asediul unui fenomen meteorologic extrem de periculos. Este vorba despre ploaia îngheţată care, pe lângă imaginea frumoasă, dă mari bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietonilor.

Din cauza acestui fenomen, şoselele din judeţ, dar şi străzile şi trotuarele din municipiu au devenit adevărate patinoare. În ultimele ore, din cauza poleiului şi a nepăstrării distanţei regulamentare, s-au produs numeroase accidente, unele soldate cu victime. Tocmai de aceea, poliţiştii recomandă şoferilor prudenţă maximă în trafic.

Fenomenul cunoscut sub denumirea de ploaie îngheţată se formează din cauză că în straturile înalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transformă imediat în gheaţă. Astfel, în urma ploii îngheţate se formează o crustă subţire de gheaţă. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!