Publicat la: 07.04.2016. 18:50 / 1.064 views

BUZĂUL, ORAŞUL MAGNOLIILOR. URBIS A PLANTAT DEJA MAI MULŢI ARBUŞTI ORNAMENTALI

Municipiul Buzău s-ar putea transforma în oraşul magnoliilor. În acest an, societatea care se ocupă de înfrumuseţarea oraşului, Urbis Serv, a plantat mai multe magnolii în urbe, spre bucuria buzoienilor. Pe viitor se doreşte ca şi în alte zone să fie plantaţi astfel de arbuşti ornamentali pentru că terenul este unul propice dezvoltării lor.

magnolii 1În ultimii ani, mai muţi buzoieni care locuiesc la casă au ales să îşi înfrumuseţeze grădinile cu magnolii. Asta a dovedit conducerii Urbis Serv că pământul din zona noastră este unul propice dezvoltării acestor copaci.

În aceste condiţii s-au importat din Olanda şi s-au plantat şi la noi în oraş mai multe magnolii. Deocamdată, acestea pot fi admirate doar la blocul Magnolia, pe platoul Dacia sau în curtea spitalului Brătianu, însă se doreşte plantarea lor si  în alte zone.

În aceste condiţii, în câţiva ani Buzăul ar putea deveni celebru pentru frumoasele flori de magnolie şi chiar ar putea atrage turişti.

Buzoienii se bucură de frumuseţea florilor şi au mărturisit că ar vrea să le vadă în cât mai multe locuri din oraş.

Arbuştii magnolie au fost importaţi din Olanda şi aclimatizaţi în pepinierele Urbis Serv. Societatea intenţionează ca pe viitor să obţină puieţi de magnolie chiar la noi în Buzău.

(Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!