Publicat la: 13.12.2018. 19:13 / 636 views

BUZĂUL, ORAŞ AL ŞAHULUI, ÎN 2019. MAI MULTE CAMPANII VOR PROMOVA SPORTUL MINŢII

Pe lângă „Şahul Călător” program menit de a promova şahul în rândul copiilor, şefii secţiei de profil de la Gloria vor demara, de la anul, mai multe campanii de promovare a sportului minţii, în rândul amatorilor. „Vrei să fii părinte antrenor” sau „Şahul cu gemeni” sunt doar două dintre proiectele menite să atragă buzoienii către jocul cu 32 de piese.

sah 1Lumea celor 64 de pătrate se va mări, la Buzău, din 2019. Şefii secţiei de profil de la Gloria intenţionează implementarea unor proiecte inedite la Buzău, menite să popularizeze sportul minţii şi în rândul amatorilor. Pe lângă concursuri speciale, destinate buzoienilor care au şahul ca hobby, va fi demarat un program intitulat „Vrei să fii părinte antrenor de şah?”. Doritorii vor primi un abecedar al şahului şi vor avea misiunea de a iniţia cât mai mulţi copii în tainele sportului cu 32 de piese. Mai mult, „Şahul călător” se va extinde din grădiniţe şi către locurile publice din Buzău. Vor fi evenimente speciale organizate în Piaţa Dacia şi în toate marile parcuri din oraş

Tot în 2019, vor fi demarate alte două proiecte, „Şahul în familie” şi „Şahul cu gemeni”. Primul va fi dezvoltat prin câteva competiţii la care vor lua parte echipe formate din tată-copil, în timp ce al doilea se va adresa exclusiv echipelor de gemeni. Numai la Buzău, activează opt gemeni care sunt jucători de şah afiliaţi federaţiei de specialitate.

Mâine, turneul interactiv cu piese gigant va avea o nouă etapă la Buzău, la grădiniţa Şapte Pitici. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!