Publicat la: 04.05.2018. 18:18 / 458 views

BUZĂUL, ÎN PRAGUL EPIDEMIEI DE RUJEOLĂ. PĂRINŢII REFUZĂ VACCINAREA COPIILOR

Situaţie gravă la Buzău. Până la acest moment au fost confirmate 106 cazuri de rujeolă, şi zilnic apar alţi pacienţi cu simptomele bolii. Medicii epidemiologi atrag atenţia că această situaţie ar fi putut fi evitată, dacă părinţii ar fi acceptat vaccinarea copiilor. Pe de altă parte, specialiştii recunosc faptul că nici dozele de vaccin pe care le au în stoc nu sunt suficiente pentru imunizarea tuturor copiilor.

pediatrie-3Un număr alarmant de cazuri de rujeolă au fost semnalate în judeţul Buzău. Până la acest moment, numărul pacienţilor confirmaţi a ajuns la 106, însă cu siguranţă vor fi mai mulţi, pentru că zilnic apar alţi pacienţi cu simptomele bolii. Medicii epidemiologi spun că nu s-ar fi ajuns în această situaţie, dacă părinţii ar fi acceptat vaccinarea copiilor.

Pe de altă parte, însă, se recunoaşte faptul că nici stocul de vaccinuri nu este sufiecient, serurile imunologice fiind disponibile doar pentru bebeluşi.

Potrivit specialiştilor, în general, debutul bolii este brusc şi virulent, cu erupţii cutanate, cu febră ce poate depăşi uneori 39 C, la care se adăugă indispoziţia, inapentenţa, durerile de cap, iar la scurt timp şi semnele unei infecţii respiratorii. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>