Publicat la: 15.04.2019. 18:47 / 1.007 views

BUZĂUL, CODAŞ LA SALARIUL MEDIU NET. NATALITATEA, ÎN CONTINUĂ SCĂDERE

Statistici îngrijorătare cu privire la viaţa socială a buzoienilor. Avem un şomaj mai mic, dar suntem tot în topul naţional. Cu salariul mediu net ne situăm pe un loc codaş iar natalitatea este în continuă scădere în judeţul nostru. Datele au fost prezentate, astăzi, de directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, cu o raportare la ultima lună a anului 2018.

oameni 1La sfârşitul anului 2018, Buzăul a cunoscut cea mai mică rată a şomajului din ultimii 10 ani. În ciuda acestui fapt, judeţul nostru a rămas în topul naţional în privinţa numărului de şomeri.

Pe de altă parte, forţa de muncă a crescut anul trecut, când au fost evidenţiate aproape 85.000 de persoane angajate. La finele anului 2018, câştigul salarial mediu net la nivelul judeţului a înregistrat o creştere cu peste 15%, faţă de anul 2017, ajungând la 2.305 lei.

Cu toate acestea, Buzăul se situează pe locul 31 pe ţară, după câştigul salarial mediu net.

Natalitatea a fost în scădere şi în 2018.

În ultimii ani, în judeţul Buzău sporul natural negativ al populaţiei s-a accentuat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!