Publicat la: 16.05.2019. 18:16 / 861 views

„BUZĂUL CIRCULAR”. BUZĂU – CENTRUL NAŢIONAL AL ECONOMIEI CIRCULARE

Pentru pregătirea planului de acţiuni privind îndeplinirea obiectivului „Buzău – Centrul naţional al economiei circulare”, la Palatul Comunal a avut loc un eveniment naţional. Este vorba despre conferinţa „Scalarea economiei circulare pentru gestionarea resurselor din deşeuri”. Scopul conferinţei a fost acela de a se identifica pârghiile care să contribuie la elaborarea unei strategii pentru 2030, ancorată la nevoile şi cerinţele României.

conferinta 1Primăria Buzău a fost astăzi gazda celui de-al patrulea eveniment dintr-o serie de 8 conferinţe naţionale pe tema economiei circulare.

La conferinţă a participat şi reprezentantul Ministerului Mediului, unul dintre cele peste 10 ministere care susţin acest proiect.

În municipiul Buzău funcţionează singurul parc integrat de reciclare din România, cel mai mare investitor în industria verde din ţară privind gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor.

Conferinţa naţională „Scalarea economiei circulare pentru gestionarea resurselor din deşeuri” face parte din proiectul „Strategia României privind Tranziţia către Economia Circulară 2020 – 2030”.

Astăzi a fost lansată şi platforma inovativă „Buzăul circular”, prin care municipiul nostru va deveni primul oraş din România care va avea implementată o astfel de acţiune în strategia de dezvoltare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!